​OTTELURAPORTTI RoPo-TP-47 1-1 (0-1)
Julkaistu: 27.05.2022 08.21

OTTELURAPORTTI RoPo-TP-47 1-1 (0-1)

Hienossa kesäkelissä Susivoudissa tahkottiin Rollon Poikien vieraana. Lähtökohtaisesti ottelusta povattiin tasaista ja sitähän se myös oli.

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä molempien tunnustellessa toisen pelisapluunaa. Molemmat joukkueet pyrkivät prässäämään voimakkaaasti alhaalta rakentamista ja tämän seurauksena pelissä nähtiin paljon pitkiä syöttöjä prässin ohi. TP sai rakennettua 23 minuutin kohdalla maukkaan paikan Luka Liimatalle, joka pääsi läheltä yrittämään isäntien hyvin pelanneen maalivahdin Lauri Rönkön kestävyyttä, jossa tämä kuitenkin torjui pallon hienosti väljemmille vesille. 37 minuutin kohdalla nähtiin sitten avausmaali. Joonatan Alamäki avasi nopeasti alakerrasta Ville Moilaselle, joka syötti nätisti Luka Liimatan läpiajoon ja nyt Luka ampui pallon hallitusti alakulmaan. Hieno maali kaikkinensa. Ensimmmäiselle puoliajalle lähdettiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Paras paikka siunaantui 60 munuutin kohdalla TP:n Miika Eskeliselle, mutta vieraiden maalivahti Lauri Rönkkö torjui lähietäisyydeltä suuntautuneen laukauksen hienosti. 80 minuutin kohdalla isännät sitten tasoittivat. Sivuvaparin jälkitilanteesta RoPo:n Sampo Ala ohjasi boxin sisältä ruuhkasta kyljellä maalin. Ottelun loppuun TP sai vielä järjestettyä Ville Moilasen toimesta hyvän paikan, mutta Jani Alaperän laukaus painui ohi maalin.

Kaikkinensa karvas tasapeli, koska hyvät pelitilanne paikat olivat selkeästi TP:llä, mutta pelin ”tappaminen” oli hankalaa. RoPo saatiin pidettyä pois hyviltä paikoilta, mutta yksi pieni nukahdus toi erikoistilanteesta maalin. Tästä pitää ehdottomasti ottaa oppia jatkoon. Myös maalinteon tehokkuuteen on syytä panostaa jatkossa. RoPo oli juuri niin vaarallinen, kuin ennakkoon ajateltiin ja kaikki kunnia heille kovasta vastuksesta.

Valmentaja Janne Oksalan kommentit pelistä

"Pelit pitää oppia voittamaan.

Kotijoukkue Rollon Pojat teki pienellä kotikentällään meidän pelin avaamisesta yllättävän hankalaa agressiivisella prässillään läpi ottelun. Pääsimme ensimmäisellä jaksolla käyttämään yläkertamme nopeita sällejä ja siitä palkintona Lukan viimeistelemä hieno maali.

Toiselle jaksolle painotimme vastustajan vaarallisuutta erikoistilanteissa, josta kuitenkin meitä rankaistiin tasoituksella.

Meillä oli ennen ja jälkeen kaverin tasoituksen toisella jaksolla paikat niitata ottelu meille, mutta tänään ei maistunut, kaikki kunnia kuitenkin hyvin ja järkevästi taistelleelle kotijoukkueelle. Erityismainintana täytyy nostaa vanha pelikaveri Late vastustajan maalilta, melko huikeita koppeja tänään.

Sunnuntaina kotona vastassa Raahe, nyt me käännetään katse siihen matsiin, lopetetaan selittelyt ja otetaan kolme pistettä. "