TP-47:N CUPTAIVAL PÄÄTTYI SAAAPPAT JALASSA-AC OULU KARKASI LOPUSSA 5. KIERROKSELLE
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 03.05.2022 23.15

TP-47:N CUPTAIVAL PÄÄTTYI SAAAPPAT JALASSA-AC OULU KARKASI LOPUSSA 5. KIERROKSELLE

TP-47:N CUPTAIVAL PÄÄTTYI SAAAPPAT JALASSA-AC OULU KARKASI LOPUSSA 5. KIERROKSELLE

Tornion Pallo -47 taisteli pitkään tasapäisesti Veikkausliigajoukkue AC Oulua vastaan Suomen cupin 4. kierroksen kotiottelussaan, mutta väsyi lopussa ja joutui viimeisen vartin aikana taipumaan lopulta 0–4 (0–1). Ottelua tuulisella Puuluodolla seura yli 300 katsojaa.

Pelin ratkaisuhetket olivat avausjakson viime sekunneilla tullut avausmaali kulmapotkusta, ja keskushyökkääjä Onni Suutarin 0-2 -osuma reilu vartti ennen loppua.

– Ensimmäiset kymmenen minuuttia jännitimme, mutta sitten pääsimme peliin koko ajan enemmän ja enemmän mukaan. Totta kai he ansaitsivat voiton, mutta puolustimme pitkään hyvin ja teimme heille pelin vaikeaksi, TP-47:n valmentaja Janne Oksala painotti.

– Olen tyytyväinen, että olemme nyt cupin viidennellä kierroksella ja saimme lopussa maaleja aikaiseksi. Mutta TP-47 oli hyvä varsinkin ensimmäisellä jaksolla, ja meillä oli vaikeuksia, AC Oulun portugalilaisvalmentaja Ricardo Duarte puolestaan sanoi.

TP-47 oli siirtyä ensimmäisellä jaksolla johtoon, mutta AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen torjui Luka Liimatan vedon yhdellä kädellä. AC Oulun paikka tuli puolestaan jakson loppupuolella, kun vahvasti edennyt Onni Suutari kaadettiin rangaistusalueella. TP-vahti Tatu Kujanpää kuitenkin torjui Jere Kallisen laukoman pilkun.

Avausjakson lisäajalla kamerunilainen Roan Nogha pääsi puskemaan vieraat taukojohtoon kulmatilanteesta.

– Joskus tällaiset cupin pelit ovat vaikeita sarjaeroista huolimatta, mutta onneksi saimme tuon 1-0 -maalin ensimmäisen jakson loppuun. Valitettavasti Nogha sitten loukkaantui toisella jaksolla, Duarte totesi.

Jo nyt AC Oululla oli muutama pelaaja pois loukkaantumisen vuoksi, muun muassa Veikkausliigassa neljä maalia tehnyt argentiinalaiskärki Michael Lopez.

– En osaa sanoa milloin Lopez pystyy taas pelaamaan, mutta siihen ei pitäisi mennä kauan, Duarte totesi.

TP-47:n paras hetki oli toisen puoliajan alku, jolloin se oli pariin otteeseen tehdä tasoituksen.

– Puhuimme tauolla, että vaikka he saivat pukukoppimaalin, käännämme sen vihan ja pettymyksen voimavaraksi. Ja niin kävikin, veimme toisella jaksolla peliä parikymmentä minuuttia, Oksala korosti.

Lopullinen ratkaisu tuli, kun Kujanpää jo osittain torjui oululaislaukauksen ja se kimmahti ylärimaan, josta tulleen reboundin puolestaan Suutari puski sisään. Hetkeä myöhemmin Suutari teki illan toisensa. Loppulukemat syntyivät lisäajalla rangaistuspotkusta, kun Rafael Floro ei epäonnistunut.

AC Oulun kausi jatkuu lauantaina Veikkausliigassa kotiottelulla Mixu Paatelaisen valmentamaa Helsingin IFK:ta vastaan.

TP-47:n sarjakausi Kolmosessa puolestaan alkaa lauantaina Oulun Palloseuran vieraana.

– Ei ole ideaalitilanne lähteä sarjan avausotteluun tällaisen kovan cupottelun jälkeen, mutta OPS-peli on meille kuitenkin se viikon tärkein ottelu, Oksala muistutti.

Tornion Pallon kokoonpano:

Kujanpää

Alamäki

Korkeamäki

Iso-Koivisto

Konttajärvi>66’ Saloniemi

Alaperä

Eskelinen

Isomäki

Kerkelä>78’ Erkinmikko

Moilanen

Liimatta>78’ Lehosmaa

Vaihdossa:

Pekkala

Wiena

Huhtala

Seitamaa

Nyt palaudutaan tästä ja aletaan keskittymään lauantaiseen sarja-avaukseen OPS:ia vastaan vieraskentällä.

Juttu: Lapin Kansa/Tapani Juusola

Kuva: Maarit Kainulainen