TP-47:n vetoomus
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 08.01.2022 16.46

TP-47:n vetoomus

Tornion Pallo -47 ry:n vetoomus 8.1.2022

Lasten ja nuorten harrastuksen rajoittaminen on täysin kohtuutonta

Tornion Pallo -47 vetoaa, ettei jalkapallon harrastamista alueella enää rajoitettaisi, sillä lapset ja nuoret ovat kärsineet rajoituksista jo aivan kohtuuttoman suuresti. Vuosi sitten Suomessa arvioitiin, että jopa joka kolmas lapsi ja nuori oli lopettanut harrastamisen eri lajeissa koronasulkujen takia. Määrä on valtakunnallisesti kymmeniätuhansia. Nuoret ovat herkässä iässä, jossa jo muutaman viikon tauko voi olla kohtalokas muun muassa harrastuksen lopettamisen ja mielenterveyden kannalta. Jo vuosi sitten saatu tieto osoitti sen, että lasten ja nuorten harrastamisen rajoittamisen haitat ovat saatuja hyötyjä suuremmat.

TP-47 on toiminut vastuullisesti ja terveysturvallisesti ennakoiden koko pandemian ajan. Seura on laatinut Suomen Palloliiton linjan mukaiset toimivat ja jatkuvasti päivitetyt arkikäytännöt, jotta kaikilla TP-47:ssa mukana olevilla on turvallisista harrastaa jalkapalloa. TP-47 on tarjonnut lapsille ja nuorille säännöllisen, turvallisen sekä vastuullisen harrastuksen, mikä on pitkällä tähtäimellä terveyden kannalta avainroolissa. TP-47 on ollut myös kaikessa koronaan liittyvässä viestinnässä avoin, ja siksi jatkotartunnat on saatu rajattua seurassa käytännössä nollaan.

Voidaankin kysyä ovatko valtioneuvoston ohjeistuksen mukaiset sisätilojen sulut saavutettuja hyötyjä suuremmat, koska Torniossakin samat lapset ja nuoret istuvat päivisin useamman tunnin ajan samassa koululuokassa. TP-47 vetoaakin, etteivät Lapin AVI ja Tornion kaupunki tekisi alueella enää lasten ja nuorten harrastamiseen liittyviä lisärajoituksia. Kokemuksemme mukaan tästä eivät kaikki lapset ja nuoret enää selviä takaisin harrastuksen pariin. Tämä hinta on TP-47:n mielestä liian kova alueemme lasten ja nuorten maksettavaksi.

TP-47:n puolesta puheenjohtaja Tuomas Lantto +358405919275

https://tp47.com/seura/1598/koronaohjeethttps://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/covid-19-epidemia