Vuoden 2021 TP-47 valmentaja on Lasse Åman!
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 29.11.2021 08.49

Vuoden 2021 TP-47 valmentaja on Lasse Åman!

Vuoden 2021 TP-47 valmentaja on Lasse Åman!????????????

Kymmenen vuotta TP-47:ssä junioreita valmentanut Åman palkittiin junioreiden päättäjäisissä, jossa palkinnon luovuttivat seuralegendat Kari "Väikkä" Vaalto ja Oleg Eprintsev.

Lasse Åman: "Aika perinteisen kaavan mukaan sitä seuran toimintaan päätyi; oman lapsen kautta aivan kuten monilla muillakin. Ensin tosi pitkä tovi -05 syntyneiden poikien kanssa, sen jälkeen hyppy jälleen nuorempiin -11 syntyneiden poikien valmentajaksi ja vuosi sitten mukaan tuli vielä -10 syntyneet pojat.

Koen että lasten valmentaminen on äärimmäisen tärkeää ja valmentajalla on iso vastuu. On iso merkitys mitä näinä ikävuosina tehdään; pyritään luomaan mahdollisimman hyvät fyysiset, tekniset ja motoriset valmiudet tulevaisuutta varten puhumattakaan pelikäsityksen opettamisesta. Aina silloin tällöin kuulee sanottavan että kyllä sitä myöhemminkin ehtii. Ehtii toki mutta minne ja mille tasolle?

Mie olen sitä mieltä että lasten harrastus kannattaa aloittaa, lajista riippumatta, kilpatasolta; valmennus on hyvin todennäköisesti laadukkaampaa ja näin erilaisia taitoja opitaan monipuolisemmin, paremmin ja varhaisemmassa vaiheessa. Myöhäisemmässä vaiheessa, jos tarve niin vaatii, on aina helpompaa downgreidata harrastuksen tasoa kuin upgreidata. Toisin päin se nyt vaan tahtoo olla paljon vaikeampaa.

Nyt kun valmennusuraa tässä seurassa alkaa olemaa kohta sen 10 vuotta takana niin mukava on ollut nähdä miten seuran toiminta on sen aikana kehittynyt. Nyt ollaan jo, näin pieneksi seuraksi, aika hyvällä tasolla. Aika harvassa tämän kokoluokan seurassa valmennukseen ja sen kehittämiseen panostetaan näin isosti ja innovatiivisesti."

Paljon onnea Lasse ja kiitokset Olegille ja Väikälle osallistumisesta ????