OTTELURAPORTTI TP-47-RoPo 6-0 (1-0)
Julkaistu: 30.06.2021 11.57

OTTELURAPORTTI TP-47-RoPo 6-0 (1-0) Hienossa säässä väännettiin pisteistä Rollon Poikien kanssa. Yleisöä paikalla ilahduttvan paljon, huolimatta EM-kisojen samanaikaisesta kliimaksi pelistä Englanti-Saksa. Itse pelistä odotettiin tiukkaa vääntöä, mutta tällä kertaa TP rallatteli selvään voittoon. Heti ensimmäisen jakson alusta lähtien pelin luonne oli selvä. Isännät kontroloivat palloa ja vieraat makaavat koko joukkueellaan puolen kentän alapuolella todella matalassa blokissa keskittyen vastahyökkäyksiin. Ensimmäinen maali näki päivänvalon 42 minuutin kohdalla. Vaihdosta sisään tullut leikkausoperaatiosta hiljalleen toipuva Niklas Kerkelä vapautti syötöllään Miika Eskelisen maalin eteen avopaikkaan ja Miika tälläsi pallon maaliin. Maalia edelsi Juuso Pikkukankaan hyvä syöttö syvyyteen linjan taakse ”Nikelle” ja Lauri Koivumiehen hieno pallon ylijuoksu, jotta Miika pääsi maalaamaan. Kerrassaan hienosti pelattu maali. Jakson loppussa isännillä vielä hyvä paikka, mutta vieraiden kokenut maalivahti Lauri Rönkkö torjui. Toisella jaksolla alkoi sitten maalejakin tulla RoPo:n väsyessä juoksemaan pallon perässä ja näin tiloja alkoi syntymään. 52 minuutin kohdalla Niklas Kerkelä haastoi boxissa ja vieraat joutuivat rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Joukkueen kapteeni Joonatan Alamäki upotti rankun sisään. Illan toisensa ”Jone” teki 65 minuutin kohdalla ampuen irtopallon 16 tuntumasta alanurkkaan. 67 minuutin kohdalla Jaakko Paavilainen vapautti Miika Eskelisen maalintekoon, joka viimeisteli illan toisen maalinsa. Minuutti tästä ja verkot olivat jälleen tötteröllä. Niklas Kerkelä prässäsi voimakkaasti vieraiden maalivahtia ja tämä sortui pallonmenetykseen ja näin Jaakko Paavilainen pääsi puttaamaan boxin rajoilta tyhjään maaliin 5-0 lukemat. 84 minuutin kohdalla ”Paavi” tarjoili maukkaan pallon Miika Eskeliselle, joka pääsi nokikkain maalivahtia vastaan ja näin Miika pääsi painamaan illan kolmannensa. Selkeästi TP:n peli. RoPo:lla ei käytännössä yhtään hyvää maalipaikkaa. Isännät olivat tänään monta pykälää parempia kuin vierailijat, joilta kyllä puuttui monta avainpelaajaa. Seuraava peli Tervareita vastaan ensi viikon torstaina Oulussa. Kotipelien makuun päässään 24.7, jolloin vastassa on legendaarisen Miika Juntusen luotsaama OPS, jonka vierailut Tornioon ovat olleet vuosien saatossa vähintääkin värikkäitä. Valmentaja Jussi Vatasen kommentit pelistä: ”Erittäin hyvä tulos ja muutamia hienoja maaleja. Kokonaisuudessaan esitys ei ollut mitenkään erityisen hyvä, vaan osa tuloksesta meni vastustajan kokoonpano huolien piikkiin. Heillä puuttui lukuisia avainpelaajia, joten varmasti vierasottelusta heitä vastaan kahden viikon kuluttua tulee huomattavasti vaikeampi. Tänään olisin kaivannut huomattavasti nopeampaa pallon liikuttamista ja rohkeutta pelata hyökkääjän jalan tai ”taskussa” olevien pelaajien kautta kombinaatioita viimeistä linjaa vastaan ja murtautua monipuolisemmin maalipaikoille. Hyvä voitto kuitenkin ja tärkeät kolme pistettä. Myös toinen peräkkäinen nollapeli ilahduttaa.” Tornion Pallon kokoonpano: Härmä>69 min Karvonen, Edeh, Huhtala, Karppinen, Konttajärvi>66 min Kurttio, Alamäki, Saloniemi>31 min Kerkelä, Erkinmikko>46 min Hägg, Eskelinen, Pikkukangas, Koivumies>57 min Paavilainen Kuvassa maalintekijät Jaakko Paavilainen, Joonatan Alamäki ja Miika Eskelinen.