Kausiennakko miesten edustusjoukkue
TP-47 edustusjoukkueJulkaistu: 21.04.2023 10.25

Kausiennakko miesten edustusjoukkue

KAUSIENNAKKO

”Pe­ruut­te­lu ei ole meidän juttu", va­kuut­taa pää­val­men­ta­ja Janne Oksala.

Tornion Pallo-47:n päävalmentajan Janne Oksalan terävät komennot kajahtelevat Haaparannan tekonurmella. Menossa on intensiivinen harjoitus, jossa tila ja aika ovat vähissä ja pallo pistetään nopeasti liikkeelle. Harjoitus kuvastaa hyvin pelitapaa, jolla sarjanousija lähtee ensi lauantaina käynnistyvään Kakkoseen. TP-47 pelaa liikkuvaa, aggressiivista ja prässäävää jalkapalloa.

Tarkoituksena on olla viime kauden tapaan takiaisena vastustajan kimpussa ja ajaa se ahtaalle. Peruuttelu ei ole meidän juttu, Oksala tiivistää joukkueen pelillisen olemuksen.

Oksala on valmennusaisaparinsa Keijo Huuskon kanssa asetellut minimitavoitteeksi sen, että Meri-Lapissa pelataan valtakunnan sarjassa myös alkavan kauden jälkeen. Pelaajiston kunnianhimoinen tähtäin on taistella paikasta kärkiviisikossa. – Me teemme "Keken" kanssa töitä sen eteen, että yllämme siihen unelmaan, mikä pelaajilla on. Meidän ei tarvitse lähteä sarjaan nöyristelemään. Jos pystyy voittamaan jokaisen joukkueen sarjassa vähintään kerran, niin silloin on aika hyvissä asemissa, Oksala paaluttaa.

Ylemmällä sarjaportalla vaatimustaso nousee ja vastus kovenee.

– Viime kauteen verrattuna peleissä tulee enemmän vaiheita, että olemme ilman palloa. Sitä puolta olemme hioneet. Pallonmenetysten jälkeisten tilanteiden nopea tunnistaminen on olennaisen tärkeää. Kuntotestit kertovat, että joukkueen fysiikka kestää vertailun uudellakin sarjatasolla. – Taktisissa asioissa annamme muille eteen sen takia, ettei meillä ole talviharjoittelussa isoa kenttää. Lappia-halli tarjoaa muuten kyllä laadukkaat olosuhteet.

TP-47 aloitti pari viikkoa sitten Haaparannan tekonurmella ison kentän harjoittelun. Kotikentälle Puuluotoon joukkue pääsee treenamaan viimeistään ensi viikolla. Oksala odottaakin, että isolle kentälle pääsyn myötä joukkue ottaa pelillisesti vielä isoja kehitysharppauksia. – Siinäkin mielessä voimme lähteä sarjaan levollisin mielin. Nuorelle joukkueelle (keski-ikä 21 vuotta) hyvä startti on tietysti tärkeää.

TP-47 pelasi harjoituskauden aikana toistakymmentä harjoituspeliä. Viime viikolla joukkue kohtasi Kakkosen oululaisjoukkueet Herculesin ja OLS:n, joka on käytännössä liigassa pelaavan AC Oulun kakkosjoukkue. – Molemmat ottelut päättyivät tasapeliin. Harjoituspelien tuloksia ei pidä tuijottaa liikaa, mutta niistä on saatu joka tapauksessa itseluottamusta.

Joukkue on täydentynyt harjoituskauden mittaan kolmella pelaajalla.

Helmikuussa Luulajan turnaukseen tuli mukaan maalivahti Aki Peltokorpi, 18, joka pelaa torniolaisjoukkueessa tämän kauden lainasopimuksella Herculeksesta. Raamikas Peltokorpi on pelannut eri ikäkausimaajoukkueissa. Viime viikolla rinki täydentyi amerikkalaispelaaja Victor Davisilla. Tiistaina harjoitusvahvuuteen palasi Aleksi Isomäki, joka tuo monipuolisuudellaan lisää vaihtoehtoja peluuttamiseen.

Sairaslistalla ovat nivusvaivainen Niklas Kerkelä ja nilkkavammasta kärsivä Ville Moilanen, joiden paluu tositoimiin on odotettavissa lähiviikkoina. Joukkueessa on ollut harjoituskaudella päävalmentajan lisäksi neljä Oulusta kulkenutta reissumiestä, jotka sarjakauden aikana ovat kuitenkin näissä maisemissa.

– Neljä kaveria on armeijassa Rovaniemellä, jossa he ovat voineet kuitenkin harjoitella kohtuullisen hyvin. He pääsevät pois kesäkuussa.

Kakkosen pohjoislohkon suosikeiksi Oksala nostaa Vaasan IFK:n ja FC Vaajakosken sekä viime viikolla kohdatut oululaisjoukkueet. – Luvassa on tasainen sarja, jossa ei ole heittopusseja, Oksala tiivistää odotuksensa.

TP-47 on lauantaina avausottelussaan Kuopiossa KuPS Akatemian vieraana.

TP-47 kaudella 2023

Maalivahdit: Jesse Härmä, Aki Peltokorpi, Henrik Pekkala ja Taneli Nousiainen.

Puolustajat: Joonatan Alamäki, Lauri Iso-Koivisto, Kristian Heinolainen, Henri Korkeamäki, Aleksi Isomäki ja Niko Teppola.

Keskikenttä: Jani Alaperä, Niklas Kerkelä, Joona Konttajärvi, Lauri Koivumies, Eemil Saloniemi, Juuso Pikkukangas, Eino Harju ja Eemil-Oskari Hägg.

Hyökkääjät: Aleksi Gullsten, Ville Moilanen, Miika Eskelinen, Topias Wiena, Victor Davis, Luka Liimatta, Samppa Marjamaa, Jerry Erkinmikko ja Konsta Lehto.

Valmentajat: Janne Oksala, Keijo Huusko, Tomi Alapekkala (mv-valmentaja).

Muut taustajoukot: Heikki Alasaukko-oja (fysiikkavalmentaja), Tuomas Saapunki ja Samuli Husa (huoltajat), Markku Jussila (kuljettaja), Heikki Kerkelä (joukkueenjohtaja).

Kotiottelut: 13.5. vastustaja Närpiön Kraft, 27.5. Kuopion Elo, 11.6. OLS, 1.7. OTP, 22.7. FC Vaajakoski, 27.7. RoPS, 12.8. Hercules, 26.8. JBK, 9.9. VIFK, 23.9. KuPS Akatemia, 1.10. GBK.

Teksti:Lapin Kansa/Juha Lampela

Kuva: Lapin Kansa/Iiro Kerkelä

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com