TP -47 yhteistyösopimukseen portugalilaisten seurojen kanssa
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 15.12.2021 16.54

TP -47 yhteistyösopimukseen portugalilaisten seurojen kanssa

Tornion Pallo -47 aloittaa yhteistyön portugalilaisten seurojen Grupo Desportivo Estoril Praia ja Sporting Clube de Portugal Lissabon kanssa.

Estorilin miesten edustusjoukkue pelaa Portugalin pääsarjaa. Seura hakee yhteistyöllä kumppania ja tunnettavuutta Pohjois-Euroopassa. Yhteistyösopimuksen takana on TP-47:n valmennuksen koordinaattori ja maalivahtivalmentaja Pedro Guerreiro.

”Yhteistyö antaa meille seurana paljon. Estoril on todella iso seura ja se haluaa kasvaa isommaksi ja tunnetuksi koko Euroopassa. Olemme jo sopineet, että heidän juniorijoukkueita tulee osallistumaan ensi kesänä Outokumpu-Tornio Cupiin. Heille on kesällä erittäin eksoottista tulla Tornioon ja yöttömän yön aurinkoon. Estoril kouluttaa valmentajiamme ja on erittäin kiinnostunut lahjakkaista pelaajistamme, joiden tavoite on korkealla”, toteaa Pedro Guerreiro tyytyväisenä yhteistyösopimukseen.

Sporting Lissabonin sopimus on enemmän pelaajalähtöinen. TP-47:n pelaajia, sekä tyttöjä että poikia, voi päästä harjoittelemaan ja leireilemään Portugaliin Sporting Lissabonin akatemian mukaan.

Seuran puheenjohtaja Tuomas Lantto: ”Nämä yhteistyösopimukset avaavat ihan uusia mahdollisuuksia tietysti koko seuralle, mutta ennen kaikkea pelaajille, joilla on nyt ihan konkreettinen mahdollisuus saada kokemusta kansainvälisen jalkapallon tasosta. Lisäksi useamman koronavuoden kurittama kesän turnaus saa ihan uudenlaista potkua portugalilaisten joukkueiden myötä.”

Toista kautta TP-47:n riveissä aloittava 42-vuotias Pedro Guerreiro on pitkän linjan ammattilaismaalivahtivalmentaja. Ennen Tornioon tuloa hän on työskennellyt Portugalissa, Arabiemiraateissa, Saudi-Arabiassa ja Kiinassa. ”Tulevalla kaudella toimin seuran teknisenä koordinaattorina ja jatkan seuran kaikkien joukkueiden maalivahtivalmentajana. Teknisenä koordinaattorina vastasin samoista tehtävistä Portugalissa Futebol Clube Barreirensessa, jossa työskentelin nuorten pelaajien kanssa. Muutamat silloisista pelaajistani ovat nyt menestyneet maailmalla (João Cancelo, Ruben Vinagre, Bruno Paz ja Amir Abedzadeh). TP-47:n koordinaattorina otan tämän haasteen mahdollisuutena henkilökohtaiseen kasvuun ja tartun tähän tilaisuuteen kasvattaa seuraa, valmentajia ja urheilijoita, koska vain yhdessä voimme tehdä sen. Nautin jokaisesta opetuksen ja oppimisen hetkestä”, kertoo Pedro.

Kuva: Pedro Guerreiro (vas) ja Estoril Prian varapresidentti Hugo Leal