OTTELURAPORTTI Tervarit-TP-47 1-1 (0-0)
Julkaistu: 09.07.2021 19.27

OTTELURAPORTTI Tervarit-TP-47 1-1 (0-0) Heinäpään nurmella taisteltiin pisteitä tuulisessa, mutta lämpimässä kelissä. Ottelussa oli odotettavissa tasainen kahden varsin nuoren joukkueen koitos. Ensimmäinen puoliaika alkoi vieraiden voimakkaalla pallonhallinnalla, tervareilla ollessa isoja ongelmia pelin avaamisessa. Hyvät maalipaikat olivat kuitenkin vieraillakin vähissä isäntien puolustaessa tiiviisti maaliaan. Muutama läheltä piti tilanteen TP sai luotua sivuvapareista ja kulmista. Puoliajan puolessa välissä olleen juomatauon jälkeen ottelu hieman tasoittui, mutta pelin kuva oli edelleen sama eli vieraat pyrkivät vahvalla pallokontrollilla löytämään maalipaikat ja Tervareiden keskittyessä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin. Vieraat painaa ja isännät puolustaa tiukasti. Ensimmäinen maali nähtiin sitten 55 minuutilla. Tervareilta hieno hyökkäys, jonka päätteeksi pallo maltettiin syöttää vielä boxissa paremmin sijoittuneelle kaverille, joka viimeisteli pallon nätisti alakulmaan. Tästä ottelu heräsi kunnolla henkiin. 62 minuutin kohdalla TP kuittasi pelin tasoihin. Jaakko Paavilainen niittasi 25 metristä pallon tyhjään maaliin Tervareiden maalivahdin ollessa reilusti ulkona maalistaan tämän sortuessa prässin alla virheeseen. Maalin jälkeen peli muuttui vauhdikkaaksi, kummankin hakiessa johto-osumaa, kuitenkaan siinä onnistumatta. TP sai luotua 2-3 hyvää paikkaa maalintekoon, mutta viimeistely oli heikkoa ja näin osumat jäivät syntymättä. Peli päättyi tasuriin, mikä ei varmuudella tyydyttänyt vieraita. Sen verran enemmän olivat kuskin paikalla, mutta tältä kaudelta tuttu paikkojen tuhlailu kostautui jälleen. Mietittävää varmasti jatkoa ajatellen on, että miten pelissä saadaan enemmän tehoja maalien muodossa. Positiivisella puolella on tyhmien virheiden välttäminen puolustaessa, mikä on aikaisemmissa otteluissa ollut myös ongelma. Loukkaantumisten ja poissaolojen taakse ei voi mennä, koska ainekset pelin voittoon kyllä olivat. Seuraava peli Rollon Poikia vastaan Rovaniemellä ensi keskiviikkona. Valmentaja Jussi Vatasen kommentit pelistä: ”Peli oli taas pienoiskuva koko kaudesta tähän asti. Hallitaan palloa, luodaan enemmän paikkoja, mutta ei tehdä tarpeeksi maaleja. Vastustaja rankaisee huomattavasti kovemmalla prosentilla paikoistaan. Tällä kertaa ei ihan, niin paljoa tosi hyviä paikkoja saatu. Tuntuu, että näissä nurmipeleissä pallo liikkuu sen verran hitaammin, että pelit on vähämaalisempia ja lupaavat aihioit tyrehtyy aina johonkin. Tulos on pettymys tottakai, mutta edelleen meidät on vaikea myös voittaa. Pitäisi vaan itse voittaa useammin nämä pelit mitä hallitaan. Seitsemän pistettä nyt keulaan, mikä on vielä hyvin saavutettavissa. Tärkeää saada hyvä viikko ja voitto alle, jonka jälkeen sarjakärkeä (OPS) vastaan on isot panokset puuluodossa.” Tornion Pallon kokoonpano: Härmä, Edeh, Huhtala, Karppinen, Konttajärvi, Kerkelä>46 min Liimatta, Pikkukangas, Eskelinen, Koivumies, Paavilainen>71 min Iso-Koivisto ja Erkinmikko. Vaihdossa: Kainulainen ja Hägg Kuva: Maarit Kainulainen