​OTTELURAPORTTI TP-47-VIFK 3-0 (3-0)
TP-47 edustusjoukkueJulkaistu: 10.09.2023 00.01

​OTTELURAPORTTI TP-47-VIFK 3-0 (3-0)

TP-47 ISKI MAALIT AVAUSPUOLIAJALLA JA KITKI VIFK:N TEHOT OLEMATTOMIIN

Tornion Pallo-47 ei antanut jalkapallon miesten Kakkosessa vieraaksi saapuneelle Vaasan IFK:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia pistesaalistukseen, kun se kukisti Puuluodossa vieraansa tasapainoisen esityksen myötä 3-0 (3-0) lukemin.

Kotijoukkueen voiton takeena oli avauspuoliajan tehokas hyökkäyspeli ja varmaotteinen puolustaminen läpi ottelun.

Puolustuspelin lujuudesta kertoo parhaiten se, että VIFK:lla oli käytännössä yksi ainoa vaarallinen tekopaikka. Se tuli avauspuoliajan alussa vapaapotkusta, jonka kotijoukkueen maalivahti Aki Peltokorpi torjui kulmaksi.

TP-47:llä oli toisella puoliajallakin tilanteita vaikka voittolukujen tuplaamiseen, mutta ruuti ei ollut niin kuivaa kuin avauspuolikkaalla.

– Joukkue pelasi kyllä taktisesti niin hyvän ottelun, että vaihtopenkilläkin oli läpi ottelun levollinen olo, kehaisi TP-47:n kakkosvalmentaja Keijo Huusko, joka tuurasi toimitsijakiellossa ollutta ykköskäskijää Janne Oksalaa.

TP-47 kuittasi voitollaan myös kalavelkoja, sillä se kärsi kesäkuussa Vaasassa VIFK:lle 0-4 tappion.

TP-47 rakensi maalinsa näyttävillä hyökkäyskuvioilla, joilla vieraiden puolustus saatiin levälleen ja osumat päästiin tekemään rangaistusalueella lähietäisyydeltä.

Ville Moilanen ja Miika Eskelinen veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon ennen avauspuoliajan puoltaväliä. Aleksi Gullsten laukoi kolmannen maalin viitisen minuuttia ennen taukoa.

– Peli taputeltiin käytännössä selväksi avauspuolijalla. Toisella puoliajalle lähdettiin sitten jäädyttämään vastustajan hyökkäyspeliä. Vastustajan oli pakko yrittää nostaa peliä ja ottaa riskejä. Sitä kautta meillekin avautui tilanteita, Huusko arvioi. Ottelun johtohahmona hääri TP-47:n kapteeni Jani Alaperä, joka kunnostautui jämäkkään tapaansa keskikentän pohjapelaajana niin vastustajan hyökkäysten katkomisessa kuin omien hyökkäysten käynnistämisessäkin.

Voiton myötä TP-47 nousi sarjassa kuudenneksi. Joukkue asetti kauteen lähdettäessä tavoitteeksi viidennen sijan, jonka myötä se pääsisi karsimaan paikasta ensi kauden Ykköseen.

Ykkönen on sarjauudistuksen myötä ensi kaudella kolmanneksi korkein sarjataso.

Lauantain kierroksen jälkeen viidentenä on torniolaisjoukkueesta kahden pisteen päässä OTP, jonka vieraana TP-47 on ensi lauantaina.

Senkin jälkeen runkosarjan lopuissa kolmella pelissä on vastassa kärkastin havittelevia joukkueita (KuPS Akatemia ja GBK kotona, FC Vaajakoski vieraissa).

– Panosta loppukauden peleissä siis riittää, Huusko tuumailee.


Teksti: Juha Lampela/Lapin Kansa

Kuva: Iiro Kerkelä/Lapin Kansa

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com