​OTTELURAPORTTI OLS-TP-47 1-1 (1-0)
TP-47 edustusjoukkueJulkaistu: 04.09.2023 00.01

​OTTELURAPORTTI OLS-TP-47 1-1 (1-0)

TP-47 NOUSI TASAPELIIN OLS:N VIERAANA

Tornion Pallo -47 nousi tasapeliin jalkapallon Kakkosessa Oulun Luistinseuran vieraana. OLS:n kauden paras maalintekijä Eemeli Raittinen vei kotijoukkueen avausjaksolla johtoon, mutta Aleksi Isomäki tasoitti toisella jaksolla loppulukemiksi 1-1 (1-0).

TP-47:n valmentaja Janne Oksala sai ottelun lopussa kaksi peräkkäistä keltaista korttia ja joutui ulosajetuksi. Hän on toimitsijakiellossa TP-47:n seuraavassa ottelussa.

– Tappioasemasta nousuun pitää olla tyytyväinen. Pallonhallinta oli selkeästi meillä. Erotuomarin tärkein tehtävä on pelaajien terveyden turvaaminen, ja tässä ottelussa tuomari ei siinä onnistunut, Oksala itse kertoi.

Pari peliä AC Oulun Veikkausliigajoukkueessakin tällä kaudella pelannut isokokoinen hyökkääjä Eemeli Raittinen teki OLS:n johtomaalin vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla TP-47:n merkkausvirheen jälkeen. Maali oli Raittiselle kauden 11:s.

Aleksi Isomäki kuitenkin tasoitti pelin torniolaisille toisen jakson alkupuolella. Tilanteessa OLS-vahti käytännössä tyrmäsi Ville Moilasen, mutta pallo jäi Isomäelle, ja hän laittoi sen tyhjiin. Tuo tilanne hermostutti Oksalan, vaikka ulosajo tuli vasta ottelun lopussa.

– Tilanne oli niin paha, että Moilanen voisi olla sairaalassa, mutta tuomari nosti maalivahdille vain keltaisen kortin, Oksala totesi.

TP-47 vaihtoi toiselle jaksolle puolustusvoittoisesta taktiikasta ensin kahden hyökkääjän, ja lopulta kolmen hyökkääjän, taktiikkaan.

– Pelaajat pystyivät reagoimaan hienosti täydelliseen formaatin muutokseen, Oksala kehui.

TP-47 jatkaa sarjassa kahdeksantena ja OLS on kärjessä tasapistein FC Vaajakosken ja Kuopion Palloseuran Akatemian kanssa.

Ensi lauantaina TP-47 kohtaa kotonaan Vaasan IFK:n. Ottelu alkaa Puuluodossa kello 16. Vastaavassa kohtaamisessa kevätkierroksella Vaasassa TP-47 hävisi puhtaasti 4-0.

VIFK on tällä hetkellä sarjassa viidentenä eli viimeisellä karsijan paikalla ensi kaudeksi Ykköseen. Eroa TP-47:aan on vain kaksi pistettä.

– Kaikkemme tehdään, että menisimme viiden sakkiin ja nousukarsintoihin. Tällä hetkellä nälkä ja tahtotila joukkueessa on kova, Oksala korosti.

Teksti: Tapani Juusola/Lapin Kansa

Kuva: Lapin Kansa arkisto

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com