KuPS/Akatemia-TP-47 3-2 (2-0)
TP-47 edustusjoukkueJulkaistu: 05.05.2023 12.30

KuPS/Akatemia-TP-47 3-2 (2-0)

OTTELURAPORTTI

KuPS Akatemia-TP-47 3-2 (2-0)

Uusi sarjataso korkattiin Kuopiossa. Peli päättyi harmittavasti isäntien 3-2 voittoon. Uuden sarjatason vaatimuksesta saatiin todellinen maistiainen. Hölmöilyyn ei ole varaa, mikäli mielii pisteitä saada.

Ensimmäinen jakso sujui isäntien komennossa. Ottelun alussa TP sai luotua kuitenkin muutaman hyvän paikan, mutta maalia niistä ei syntynyt. Ottelun 27 minuutilla isännät rankaisivat vastahyökkäyksestä. TP teki syöttövirheen minkä seurauksena KuPS karkasi puolesta kentästä ylivoimahyökkäykseen ja rokotti maalilla. 32 minuutin kohdalla kulmasta syntyi isäntien 2-0 osuma epäonnisesti TP:n pelaajan kimmokkeesta omiin. Tauolle lähdettiin KuPS:n 2-0 johdosta.

Toinen puoliaika alkoi sitten TP:n vyörytyksellä. Vieraat painoivat väkisin pelin isäntien päätyyn ja saivatkin kavennuksen 57 minuutin kohdalla. Jani Alaperä tarjoili maukkaan sivuvaparin ja Jerry Erkinmikko puski hallitusti pallon maaliin. Tästä 4 minuuttia ja kulmakuvion päätteeksi Kristian Heinolainen laittoi laatupallon Aleksi Gullstenille, joka puttasi pallon päällään maaliin. Tämänkin jälkeen vieraat saivat luotua paikkoja johto-osumaan, mutta kylmää vettä niskaan tuli 72 minuutin kohdalla, kun KuPS hyökkäsi vastaan ja teki 3-2 osuman. Maalia edelsi selvä rike, mikä jäi valitettavasti ottelun erotuomarilta näkemättä. Ottelun lopun TP painoi, mutta ei saanut enään peliä tasoitettua.

Valmentaja Keijo Huuskon kommentit:

” Tämän päivän peli oli kyllä huonointa meiltä mitä olen nähnyt talven aikana. Ensimmäinen puoliaika oli katastrofi ja jalat todellakin jäi bussiin, mutta niin jäi kyllä pää myös. Näin ollen vastustaja tällä tasolla rokotti kaksi kertaa. Toisella puoliajalla saimme juonesta kiinni ja peli näytti edes vähän TP-47:lta ja nousimme tasoihin. En tiedä tuliko siinä hyvä olo vai mikä, mutta vastustaja rokotti heti meidän nukahduksen jälkeen samantien. Ainoa positiivinen asia mitä tästä halutaan mukaan on, että voimme nousta ja nostaa tasoa ja sen toinen puoliaika näytti. Nollataan tilanne ja kahden viikon päästä ollaan valmiita parempaan”

Nyt treenataan pari viikkoa ja sitten ensimmäinen derby RoPS:ia vastaan, joka pelasi tasan tänään vieraissa VIFK:ta vastaan, joka on sarjan ehdoton ennakkosuosikki, joten suosikista ei liene kenelläkään epäselvyyttä.

Kuvassa maalintekijät Jerry Erkinmikko ja Aleksi Gullsten.

Tornion Pallo -47 ry
Teollisuuskatu 8-10
95420 Tornio
+358 405919275
office@tp47.com