TP-47:n toiminta tuo yhteiskunnalle vuosittain 3,26 M€ hyödyn
Tornion Pallo -47 ryJulkaistu: 26.04.2022 21.23

TP-47:n toiminta tuo yhteiskunnalle vuosittain 3,26 M€ hyödyn

TP-47 on mukana UEFA GROW -hankkeessa, jossa selvitettiin seuran toiminnallaan yhteiskunnalle tuomat hyödyt


UEFA GROW on jalkapallotoiminnan kehittämiseksi rakennettu ohjelma, joka tukee kansallisten jäsenliittojen kasvua ja kehitystä Euroopassa. Osana ohjelmaa käytetään UEFA SROI -mallinnusta (Social Return on Investment), jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. Mukana työkalun kehittämisessä ovat mm. Maailman terveysjärjestö sekä suomalaiset Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

”Suomalaisen jalkapallon hyöty yhteiskunnalle on SROI -mallinnuksen mukaan 1,25 miljardia euroa. Sijoitettu raha jalkapalloon ja urheiluun tuottaa hyvää yhteiskunnalle. Toivottavaa olisi, että kuntien resurssointi liikuntaan esimerkiksi investointeina perustuisi vastaavanlaisiin tutkimuksiin" toivoo Suomen palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

TP-47:n yhteiskunnalle tuottama kokonaishyöty on UEFA SROI-mallin mukaisesti 3,26 M€ vuodessa. Summaan sisältyy 1,38 M€ suoria taloudellisia vaikutuksia, 0,646 M€ sosiaalisia hyötyjä sekä 1,23 M€ jalkapalloharrastuksen tuomia terveydenhuollon säästöjä.

TP-47:n vaikuttavuus perustuu seuran toiminnan laaja-alaisuuteen sekä henkilömäärällisesti että toimialueittain. TP-47 liikuttaa viikkotasolla yli 400 lasta sekä nuorta ja toimintaan on kiinnittynyt lähes 70 eri-ikäistä vapaaehtoista.

”Lasten ja nuorten liikkumattomuus tulee olemaan yhteiskuntamme lähivuosien yksi suurimmista haasteista. Meillä suurena paikallisena toimijana on mahdollisuus, mutta samalla myös vastuu, tehdä kaikkemme tämän yhteisen haasteen eteen” TP-47 puheenjohtaja Tuomas Lantto kiteyttää.

TP-47 UEFA SROI.pptx